BLOGI 2.3.2016

Tolpan perheen Domector-koti on toimiva ja helppohoitoinen

Ulla ja Vesa Tolpan yhteistyö Domectorin kanssa alkoi kohteen ensiesittelyssä tyhjällä tontilla Oulun Kastellissa. Omakotitaloasujat Ulla ja Vesa olivat jo pidemmän aikaa haaveilleet kodista, joka olisi helppohoitoinen ja lähempänä kaupunkialuetta. ­

”Kerrostaloasuntojakin kävimme katsomassa mutta koska halusimme kuitenkin pienen pihan, jossa puuhastella, suljimme sen vaihtoehdon pois”, muistelee Ulla.

”Kun kuulimme, että Domector alkaa rakentaa Kastelliin paritalokohdetta, otimme yhteyttä Pekka Pikkujämsään, ja siellä tyhjällä tontilla meidän yhteistyömme sitten alkoi”, kertoilee Vesa.

”Erityisesti meitä viehätti Domectorin panostus kohteiden energiatehokkuuteen. Kotimme lämmitysjärjestelmänä on maalämpö ja kaikki valaistus on hoidettu led-tekniikalla. Arkkitehti oli myös hienosti ottanut huomioon suunnitelmissa luonnonvalon määrän. Vaatehuoneeseenkin luonnonvalo pääsee kattoikkunan kautta.”

Tolpan tulevasta kodista oli olemassa jo Arkkitehtitoimisto Veli Karjalaisen laatimat piirustukset. Koska talo oli vasta paperilla, pääsivät Ulla ja Vesa vaikuttamaan oman kotinsa sisältöön. Omakotitalosta muuttava tarvitsee yleensä enemmän varastotilaa ja niinpä myös Ulla ja Vesa muuttivat piirustuksia sen verran, että heille tarpeeton kirjastohuone muutettiin osaksi teknistä tilaa, jotta harrastusvälineille ja muille varastointia vaativille tavaroille saatiin tilaa. Myös kodinhoitohuonetta suurennettiin ja avokeittiöön saatiin lisää kaappitilaa keittiösaareketta muuttamalla. Keittiösaarekkeen korottamisen ansiosta keittiön ei tarvitse aina olla tip top. Piirustuksiin oli merkitty myös takka mutta sitä Tolpan perhe ei halunnut. Hormi kuitenkin muurattiin, joten takka voidaan tehdä myöhemmin jos niin halutaan.

”Olemme asuneet kodissamme nyt muutaman vuoden ja olemme olleet tyytyväisiä sekä työn laatuun että kodin toimivuuteen. Domector-talojen äänieristys on erinomainen niin sisä- kuin ulkoseinienkin suhteen. Seinän takana asuvien naapurien olemassaolosta ei tiedä mitään, eivätkä kodin sisäpuolen äänet kantaudu makuuhuoneisiin. Myöskään lähellä olevan vilkasliikenteisen tien äänet eivät häiritse. Kaikki muutostyöt ja pienet takuukorjaukset hoidettiin sujuvasti ja jo asennettu olohuoneen ikkunaerkkerin sininen pellityskin saatiin muutettua mieluisampaan punaiseen väriin, kun meille toimitettiin vahingossa sinisen oven sijasta punainen!”, kertovat Ulla ja Vesa.

Oman kokemuksemme pohjalta voimme suositella Domector-koteja myös muille”, toteavat Ulla ja Vesa.

”Meillä ei ollut aiempaa kokemusta Domectorista rakentajana, mutta olimme saaneet kuvan Domectorista laadukkaana rakentajana ja rakennusprojektin myötä tämä kuva vain vahvistui”.