BLOGI 13.6.2017

Jukka Kontulan haave kodista Pikisaaressa toteutui

Oulun kaupunki haki ensimmäisen kerran toteuttajaa Pikisaaressa sijaitsevalle tontille numero 7 vuonna 2010. Valituksi tullut toimija luopui kuitenkin myöhemmin aikeistaan rakentaa ja uusi hakuprosessi käynnistyi vuonna 2015.  Domector Oy voitti Pikisaaren tarjouskilpailun ja tontille rakennetaan suunnitelmien mukaan As. Oy Oulun Pikisaaren Ankkuri niminen taloyhtiö, joka pitää sisällään yhden kolmen huoneiston rivitalon ja neljä omakotitaloa, joista yksi on Jukan unelmakoti.

”Pikisaaren rakennushankkeissa osaavan rakentajan ja vastaavan suunnittelijan rooli on tärkeä, joten korkeasta osaamisestaan tunnetut Domector ja Arkkitehtitoimisto Veli Karjalainen oli hyvä valinta”, toteaa Jukka.

Pikisaari on asuinkohteena poikkeuksellinen sekä paikallishistoriansa että keskeisen sijaintinsa vuoksi. Pikisaareen rakennettavissa taloissa tulee noudattaa ulkoasun suhteen Oulun kaupungin määrittelemää linjaa mutta sisätilojen osalta kädet ovat vapaat ja niinpä Jukan kodin sisätilat on suunniteltu hänen toiveidensa mukaisiksi. Kodin sisustusmateriaalien suunnittelun ja valinnan hän tekee yhdessä ystävänsä kanssa.

Oulun Pikisaaren Ankkuriin tulee viihtyisä yhteinen piha-alue sekä saunarakennus, jota jokainen voi käyttää vuorollaan. Yhteinen piha ja sauna mahdollistavat myös asukkaiden yhteiset ajanviettohetket.

”Erillisen saunarakennuksen vuoksi, en halunnut omaan kotiini saunaa. Saunalle varatut neliöt tulevat nyt muuhun käyttöön”.

As. Oy Oulun Pikisaaren Ankkurin rakennustyöt käynnistyivät toukokuussa 2016 ja kohde oli kokonaisuudessaan valmis juhannuksena 2017.  Jukan haave omasta kodista meren rannassa, kävelymatkan päässä kaupungin keskustasta, toteutui.